بخش سوم: از چه اصول و نکات مهمی در دکوراسیون داخلی منزلمان استفاده کنیم؟

تعادل در طراحی داخلی

تعادل در طراحی داخلی


3. تعادل را در انتخاب و چیدمان وسایل فضای داخلی منزلتان، رعایت کنید! 

تعادل یکی از بایدهای طراحی داخلی است که درک اطلاعات محیط را برایمان آسان و بدون دردسر می کند تا در آن حس آرامش داشته باشیم. بنابراین در قدم بعدی، تعادل را باید در چیدمان اثاثیه و مبلمان و انتخاب رنگ، بافت و شکل با یکی از سه روشی که در ادامه معرفی کرده ام، رعایت کنید:

– ایجاد تعادل متقارن:

ایجاد تعادل متقارن در فضا بسیار آسان است که اغلب آن را در محیط های رسمی و کلاسیک مشاهده می کنیم. برای این کار باید نقطه کانونی را به عنوان محور تقارن در نظر بگیرید و مانند اتاق پذیرایی زیر، وسایل را در اندازه، شکل، بافت و رنگ کاملا یکسان، در دو طرف آن محور قرار دهید.

تعادل متقارن در طراحی داخلی پذیرایی
تعادل متقارن در طراحی داخلی پذیرایی

توجه داشته باشید که تعادل متقارن برای افرادی که عاشق نظم و انضباط هستند، بسیار مناسب است. اما اگر جزو این دسته افراد نیستید، این نوع تعادل به مرور زمان برایتان خسته کننده خواهد شد و جذابیتش را از دست می دهد.

– ایجاد تعادل نامتقارن:

باید بدانید که نسبت به حالت قبل، تعادل نامتقارن از جذابیت و پیچیدگی بیشتری برخوردار است. در واقع در این نوع تعادل به جای استفاده عناصر کاملا مشابه، باید وزن بصری برابری در دو طرف محور تقارن ایجاد کنید. برای درک بهتر مفهوم وزن بصری به مثال های زیر توجه کنید:

– برای ایجاد تعادل نامتقارن و وزن بصری برابر در سالن پذیرایی زیر، از دو مبل کوچک در یک سمت و از یک مبل بزرگ در سمت دیگر استفاده شده است.

تعادل نامتقارن در طراحی داخلی پذیرایی
تعادل نامتقارن در طراحی داخلی پذیرایی

– برای ایجاد تعادل و وزن بصری یکسان در رنگ تیره کمد دیواری اتاق خوابی که در تصویر زیر مشاهده می کنید، پرده ای به رنگ روشن در طرف مقابل نصب شده است.

تعادل نامتقارن در طراحی داخلی اتاق خواب - 1
تعادل نامتقارن در طراحی داخلی اتاق خواب – 1

– همچنین در اتاق خواب زیر، در سمت مقابلی که قاب عکس های مستطیل شکل قرار دارد، از گلدان استوانه ای و گرد استفاده شده است تا تعادل و وزن بصری برابر در شکل وسایل نیز حفظ شود.

تعادل نامتقارن در طراحی داخلی اتاق خواب
تعادل نامتقارن در طراحی داخلی اتاق خواب

پس با توجه به توضیحات بالا نقطه کانونی را به عنوان محور تقارن در نظر بگیرید و در دو طرف آن وسایل را به نحوی انتخاب کنید که وزن بصری آن ها با یکدیگر برابر شوند.

نکته 1: طراحان داخلی پیشنهاد می کنند که یک یا دو عنصر را با رعایت تعادل متقارن و باقی عناصر را به روش تعادل نامتقارن در طراحی داخلی منزلتان به کار ببرید.

نکته 2: به یاد داشته باشید که تعادل را در فضاهای مثبت و منفی نیز باید رعایت کنید. در این حالت اگر در سمتی وسایل زیادی چیده شده است، برای رعایت تعادل در سمت دیگر، باید بخشی از فضا را خالی بگذارید.

– تعادل شعاعی:

در این نوع تعادل، نقطه کانونی را در مرکز باید قرار دهید و باقی وسایل و اثاثیه به دور آن بچینید. همان طور که در تصاویر زیر می بینید، تعادل شعاعی را اغلب در اتاق های ناهار خوری و برخی از نشیمن ها می توان استفاده کرد که فضای صمیمی بیشتری نسبت به روش های بالا ایجاد می کند.

تعادل شعاعی در طراحی اتاق ناهار خوری
تعادل شعاعی در طراحی اتاق ناهار خوری
تعادل شعاعی در طراحی داخلی نشیمن
تعادل شعاعی در طراحی داخلی نشیمن

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *